27 mars 2021

Susanna Arpi chef för P3 Malmö

Sveriges Radio i Malmö förstärker ledningen av riksverksamheten med en ny chef för P3 som blir en del av områdesledningen i Område Syd. Susanna Arpi tillträder tjänsten i april.

Susanna Arpi som ska leda den digitala desken, hiphopkanalen P3 Din Gata och produktioner som P3 med, Digilistan, Latin i P3, det legendariska P3 Soul och humorpodden P3 Busringer. Hon kommer också vara chef för de reportrar som är knutna till P3 nyheter och Musikguiden.

– Jag ser mycket fram till att jobba med att utveckla P3s innehåll digitalt och linjärt tillsammans med ett dedikerat team. Man får stå på tårna för att vara relevant, en del av publikens vardag och lyssning. Vi ska vara en garant för ny musik, musikjournalistik och populärkultur och med både allvar och humor behålla och hitta ny publik, säger Susanna Arpi.

Arpi har erfarenhet med både musikförmedling och journalistik. Hon har jobbat 13 år i Danmarks Radio – senast som kanalansvarig för P2 och P8 Jazz samt kanalredaktör för P1 i utbudet och var med och formade DR:s utbud och kanalstrategier för radio och podcasts. Hon har chefserfarenhet från bl.a. jobbet som journalistisk chef för radionyheterna och P1 Morgon i DR Nyheder och har en rad redaktörsjobb bakom sig.

– Jag är väldigt glad över att ha lyckats rekrytera Susanna Arpi till P3 i Malmö. Susanna står för ett ledarskap som är lyhört, klokt och nytänkande. Hon tillför såväl P3 som Sveriges Radio många viktiga och spännande tankar och erfarenheter. Det ska bli väldigt roligt att jobba med Susanna och tillsammans med henne och våra väldigt duktiga och kreativa medarbetare på P3 fortsätta utveckla P3 Din Gata och vårt digitala och linjära innehåll i P3, säger Anna Stenberg, chef område Syd.

Sedan augusti förra året har Susanna varit t f riksprogramchef för P1, P2 och P4 i Malmö, hon börjar jobbet som redaktionschef på P3 i Malmö den 1 april.

Susanna Arpi ersätter Danina Mahmutovic som flyttar till en annan tjänst på Sveriges Radio inom område Play.

Lars Nylin

Foto Anna Benker/Sveriges Radio