Nyheter 27 mars 2021

Miss Li vinnare vid Dalecarlia Music Awards

Dalecarlia Music Awards har blivit ett av de tyngre lokala musikgalorna. Den åttonde upplagan livestreamades från Magasinet i Falun med liveartister som Sabaton, The Tallest Man On Earth och Amanda Bergman.

Årets främsta insatser i Dalarnas musikliv korades i kategorierna Årets Artist, Årets Band, Årets Album, Årets Låt, Årets Producent, Årets Nykomling, Årets Musikvideo, Årets Folkmusik, Årets Klassiska, Årets Insats, Årets Låtskrivare, Studieförbundens Pris samt Juryns Hederspris.

Liz Almqvist, som varit galans projektledare, kommenterar:

-Årets vinnare manifesterar bredden och spetsen på Dalarnas musikliv. Speciellt efter fjolåret som slog extremt hårt mot musikbranschen, känns det viktigt att få lyfta allt fantastiskt som trots omständigheterna skapades. Med en förhoppning om ett för musikbranschen lättare år 2021, håller vi tummarna att nästa år kunna genomföra en gala med Dalarnas samlade musikbransch på plats. Stort grattis till alla vinnare och nominerade!

Huvudmän för galan är Dalapop och Musik i Dalarna.

Alla vinnare 2021:

Årets artist
Miss Li

Årets insats
Säg det med en sång – Johan Eriksson

Årets nykomling
Bolaget

Årets album
Poverty Metal – Henrik Palm

Årets klassiska
Matthew Peterson

Årets band
Brothers Of Metal

Årets låt
Komplicerad – Miss Li

Årets producent
Mike Emilio

Årets låtskrivare
Linda Karlsson

Juryns hederspris
Lena Willemark

Årets musikvideo
No Honor Among Thieves – The Dishonest Few (Olle Ferner)

Studieförbundens pris
Popkollo Dalarna

Årets folkmusik
Maria Jonsson

Lars Nylin