Förlag 2 mars 2021

Jim Ouma i globalt förlagsavtal med BMG

Den Grammy-belönade och platina-certifierade svenska producentduon Jim Ouma har tecknat ett globalt förlagsavtal med BMG. Jim Ouma, som består av  för Tobias “Astma” Jimson och Michel “Rocwell” Flygare, är bl a kända för den internationella hiten Pumpin Blood med Nonono.

– Vi är mycket glada över att Jim Ouma har valt BMG och att bli en del av vårt globala roster av låtskrivare. Affären markerar det första stora steget mot att vässa BMG: s profil och utvidga vår verksamhet i de nordiska länderna, säger Albert Slendebroek, vd för BMG Scandinavia.

Jim Ouma släppte nyligen singeln Stay This Way i samarbete med den svenska r’n’b-sångerskan Zikai och amerikanska sångaren/låtskrivaren Kes Kross.

– 2020 var början på Jim Ouma och vi är glada att börja nästa kapitel tillsammans med BMG. Vi ser fram emot att arbeta med Linnéa och BMG-teamet runt om i världen – stora saker väntar! säger producentduon.

Jimson och Flygare fick första framgång med sitt band Nonono och deras internationella hit Pumpin Blood 2013, som nådde plats 22 på Billboards Alternative Songs-lista. Idag är duon mest känd för sina prisbelönta samarbeten med artister som Maroon 5, Tove Lo, Zara Larsson, KIDDO, Astrid S och Madonna.

– Jag har följt deras karriär och starka utveckling med stor respekt. Med deras enastående kvaliteter och unika sound skapar de genreöverskridande magi. Vi är hedrade och glada att börja skapa synergier och samarbeten tillsammans, säger Linnéa Berg, Head of A&R för BMG Publishing Scandinavia.

Jonathan Palmer, SVG Creative Synch US:

– Välkommen till BMG, Jim Ouma! Detta team har skapat en rad övertygande låtar som är perfekta för synk. Jag är glad att jobba med dem och ta det till en ny nivå.

Christel Valsinger