Nyheter 22 februari 2021

Melodifestivalen: Perelli och Tusse till final

En veteran och en debutant tog sig till final vid den tredje deltävlingen av Melodifestivalen, då låtarna Still Young med Charlotte Perrelli och Voices med Tusse vann tittarnas hjärtan.

Låtskrivarna Bobby Ljunggren och Thomas G:son fick med Still Young sin andra låt till finalen, efter Tänker inte alls gå hem med Arvingarna, som blev en av vinnarna i den första deltävlingen.  I låtskrivarteamet bakom Still Young ingår också Erik Bernholm och Charlie Gustavsson.

Bakom Voices med Tusse står tunga låtskrivarnamnen Anderz Wrethov, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb och låten tippas av många kunna vara med i toppstriden i finalen den 13 mars.

Till Andra chansen gick Baila Baila, även den skriven av Anderz Wrethov, Linnea Deb och Jimmy “Joker” Thörnfeldt, och framförd av Alvaro Estrella.

Estrella tar med sig Klara Hammarström och Beat Of Broken Hearts, skriven av Andreas Wijk, David Kreuger, Fredrik Kempe och Niklas Carson Mattson.

647 000 röstade, vilket är fler än i premiären, och 1 090 007 kronor samlades in till Radiohjälpen, vilket är den högsta siffran i en deltävling sedan 2012.

Christel Valsinger 

Foto: Stina Stjernkvist, SVT