Nyheter 16 februari 2021

Peo Thyrén VD för Lookatech

Lookatech AB är med sin sångapp Sing Along Official ett av musiksammanhangets hetaste nya techbolag. Peo Thyrén har nu utsatts av styrelsen till ny vd.

-Efter mer än 40 år i musikbranschen, och med många hits, så är Sing Along Official det hittills största och mest spännande projektet jag har fått jobba med. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med styrelsen och våra fantastiska medarbetare, fortsätta att bygga på den starka grund som finns och göra Sing Along Official till en succé även utanför Sverige, och då till att börja med i övriga Norden och Storbritannien, säger Peo Thyrén till MI.

Thyrén fick 1980 redan som tonåring ett gigantiskt genombrott med sitt band Noice, som kom att bli en av de största svenska rockgrupperna. Under 1980-talet etablerade han ytterligare två grupper, Easy Action och Sha-Boom.

Thyrén har medverkat i Melodifestivalen fem gånger, och rönte störst framgång som en sav låtskrivarna till Dansa i neon, som framfördes av Lena Philipsson. Som låtskrivare och artist i gruppen BIG placerade han sig på en andraplats i Melodifestivalen 1998 med Ingen annan väg.

Nyligen släpptes hans första egenskrivna bok, den självbiografiska Från Noice till nu – Du lever bara en gång. En dokumentär om Noice visades på SVT hösten 2020 och har setts av mer än 500 000 tittare.

Lookatechs sångapp Sing Along Official är världsunik genom att användarna sjunger till originalinspelningarna av låtar med många av de allra populäraste artisterna i världen, såväl som i Sverige. Här finns musik med bland andra Laleh, Miriam Bryant, Newkid, Dua Lipa, Awa Max och Justin Bieber.

Sing Along Official utvecklar nästa generation av social underhållnings-app för människor som älskar att sjunga, ha roligt, dela med sig av sin talang och kanske till och med bli upptäckt. Sing Along Official kan genom sina samarbetsavtal med några av världens största musikbolag erbjuda tillgång de senaste superhitsen, såväl som klassiker från de senaste årtiondena.

Länk för gratis nedladdning av Sing Along Official i App Store: https://apps.apple.com/se/app/sing-along-official/id1260462498

Länk för gratis nedladdning av Sing Along Official i Google Play Store (för Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lookatech.singalong

Lars Nylin