Nyheter 16 februari 2021

Melodifestivalen: Dotter och Anton Ewald vidare

Förhandsfavoriten Dotter säkrade en finalplats med sitt framförande av låten Little Tot i Melodifestivalens andra deltävling. Hon får sällskap av Anton Ewald och låten New Religion.

Uppsnacket av Litte Tot, skriven av Dino Medanhodzic och Johanna Jansson gjorde att knappast någon blev förvånad över att låten tog sig till final. Vilket det andra bidraget skulle bli som kvalificerade sig direkt till slutomgången var dock mindre säkert. New Religion, skriven av Anton Ewald, Joe Killington, Jonas Wallin och Maja Strömstedt och framförd av Anton Ewald, blev dock kvällens andra vinnare.

Till Andra chansen tog sig låten The Silence, framförd av Frida Green och skriven av Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, Joy Deb och David Lindgren Zacharias; samt Rena rama ding dong, framförd av Eva Rydberg & Eva Roos och skriven av Ari Lehtonen, Göran Sparrdal och Kalle Rydberg.

581 410 röstade och 577 180 kronor samlades in till Radiohjälpen.

Christel Valsinger