Nyheter 16 februari 2021

Manifestdagen blir Manifest Talks

Seminariedagen som varje år föregår Manifestgalan ersätts i år av fyra eftermiddagar med digitala seminarier. Den 22-25 februari livesänds samtal om musikbranschen för alla som vill delta. 

Det blir bl a ett samtal om viktiga händelser under året som gått, såsom Copyrightdirektivet, Black Lives Matter och Covidkrisen. Samtalet, som också tar  upp vad vi kan vänta oss framöver, leds av Marit Woody – operativ chef på Musikförläggarna och Ludvig Werner, VD IFPI Sverige. I panelen sitter Titti Mangert (ordförande i Musikförläggarnas styrelse/musikförlaget Arctic Rights Management), Per Kviman (ordförande för Music Managers Forum Sweden och EMMA, European Music Manager Alliance) och Eva Karman Reinhold (ordförande i SOM).

På schemat finns också bl a The Digital Indie Future, en diskussion om vad majors köp av indies (exempelvis Sonys köp av The Orchard och AWAL) har för betydelse för independentscenen. Musikskapande under pandemi, är ett samtal mellan Vera Vinter, Thomas von Wachenfeldt och Isabel Neib om hur man överlever kreativt och mentalt utan livescen. Och mer om live blir det under rubriken Live is life, som tar upp frågan om vad som händer med genrer som är extremt beroende av livescenen?

Deltagandet är gratis och anmälan görs på www.sensus.se/manifesttalks  där också hela programmet med tider och talare finns.

Christel Valsinger