Nyheter 18 januari 2021

4 Snabba: Ricky Rich, list-aktuell i Tyskland, Österrike, Schweiz

Den snart fyra år gamla låten ”Habibi” med svenska Ricky Rich och ARAM Mafia har börjat klättra på listor i Tyskland, Österrike och Schweiz, tack vare spridning på TikTok. MI tog kontakt för ”4 snabba”.

Ricky Rich kommer från Västerås och släpper i början av februari nya singeln ICE. Just nu är det dock med låten Habibi från 2017, som han klättrar på Spotifys listor i Tyskland (#17), Österrike (#23) och Schweiz (#20). På de tre ländernas virala listor ligger låten topp tre.

Vet du vad det var som gjorde att låten började sprida sig på TikTok?

– Jag vet inte exakt vilken person som startade det hela, men jag har förstått att folk i klippen framförallt undrar om jag verkligen sjunger på svenska. De tycker det låter som albanska och det verkar vara detta som har startat trenden.

Är du själv aktiv på TikTok?

– Ja, ni hittar mig på @realrickyrich Jag har publicerat några klipp men har varit ganska dålig på det, mest för de är svårt att få inspo när man håller sig hemma eller fokuserar på att skapa musik i studion. Men jag försöker att bli bättre då det är ett bra sätt för mig att connecta till mina fans på.

Har du haft en publik i Tyskland, Österrike eller Schweiz förut?

– Ja, jag haft lite kopplingar till den tyskspråkiga marknaden innan. Inte i samma skala som nu, men redan när jag släppte Habibi 2017 så blev den uppmärksammad av dessa länder. Har tidigare också släppt en låt som heter Million med en stor tysk artist som heter Ardian Bujupi. Förra året hade jag också en liten Sverige-turné planerad tillsammans med den tyska hip hop artisten MERO, men som tyvärr inte blev av pga. pandemin.

Hur följer ni upp intresset där nere?

– Tanken nu är såklart att göra så mycket vi kan av situationen, förhoppningsvis åka ned till Tyskland och jobba. När pandemin har lagt sig så vill jag såklart kunna turnera där och träffa alla grymma fans som har lyssnat och bidragit till att låten klättar och fått så fina placeringar!

Christel Valsinger