5 januari 2021

Nio leder Melodifestivalen

Åtta bekanta artister kommer att leda Melodifestivalen 2021 tillsammans med festivalgeneralen Christer Björkman i Annexet i Stockholm från 6 februari.

Först ut, i premiären den 6 februari, är Lena Philipsson. Sedan följer Anis Don Demina och Oscar Zia. Jason Diakité leder deltävling tre och Per Andersson deltävling fyra. Shirley Clamp är programledare för Andra chansen, och finalen leds av Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani.

”Moderna Mello” fyller 20 i år. Lika länge har Christer Björkman stått vid tävlingens roder, vilket har gjort honom till den givne festgeneralen. I Melodifestivalen 2021 är han den röda tråden i de sex programmen.

– Det är så oerhört hedrande att få frågan så jag kände att jag bara måsta tacka ja. Men efter 20 år med projektet vet jag också vad det är jag har tackat ja till, så det är med skräckblandad förtjusning och stor respekt som jag kliver in i programmet, säger Björkman.

– Det är med stor stolthet vi presenterar årets programledare, som var och en representerar något alldeles extra och unikt i underhållningssverige. I år vill vi maximera de sex programmen med olika underhållningsvärde vilket vår varierade och färgsprakande kavalkad av programledare garanterar. Med den här uppställningen bjuder vi in tittarna till sex unika lördagskvällar med hela Sveriges fest att se fram emot, säger Melodifestivalens exekutiva producent Christel Willers.

Programledare Melodifestivalen 2021:
Deltävling 1 – Lena Philipsson
Deltävling 2 – Anis Don Demina & Oscar Zia
Deltävling 3 – Jason Diakité
Deltävling 4 – Per Andersson
Andra chansen – Shirley Clamp
Finalen – Måns Zelmerlöw & Shima Niavarani

Programledarna för Melodifestivalen 2021 är artister och programledare som tittarna har sett tidigare i Melodifestivalen, men här finns också helt nya ansikten i sammanhanget.

Lars Nylin

Foto: Christer Björkman, Måns Zelmerlöw, Per Andersson, Shirley Clamp, Lena Philipsson, Shima Niavarani, Anis Don Demina, Oscar Zia och Jason Diakité programleder Melodifestivalen 2021. Foto: Jan Danielsson, SVT, Christopher Schauz, Kitty Lingmerth, Lena Philipsson, Peter Knutson, Knut Koivisto, Freddie Boston.