Nyheter 1 december 2020

Studion Paalsund startar label

Tre namnkunniga producenter och musiker startar nu egen etikett. Den får samma namn som trions studio på Långholmen i Stockholm, PAALSUND.

2016 startade producenterna och musikerna Markus Jägerstedt, Fredrik Okazaki och David Lindvall studion PAALSUND på Långholmen i Stockholm, nu startar de ett skivbolag med samma namn.

Trion har genom åren jobbat med tunga namn som Robyn, Röyksopp, Mapei, Yung Lean, Christian Falk, Kleerup, Oskar Linnros, Little Jinder, Jonathan Johansson, Molly Sandén, Seinabo Sey, Daniela Rathana och Titiyo.

Den 11 december gör PAALSUND via Ingrooves sitt första släpp med Fredrik Okazakis debutsingel Record Deal feat MAPEI för att sedan följa upp den med ett minst sagt händelserikt 2021.

-Vår label är helt klart grundad i vår studio på Långholmen, som har blivit en kreativ community för och av artister, musiker och annat folk i branschen. Vi har en vision om att vårt samarbete som producenter ska färga hela labelns sound. Vi kommer skriva, spela in, producera och mixa våra egna artister, allt under samma tak. En sån plats är ganska unikt idag och kommer bli något helt annat, något mer. Vi har många feta släpp planerade, även några tunga namn, men det håller vi på en liten stund till, summerar PAALSUND i ett uttalande.

PAALSUND går att följa på instagram-kontot paalsundofficial.

Lars Nylin