Nyheter 10 november 2020

P3 Guld pausar Guldmicken 

Coronapandemin påverkar även de galor som ska dela ut priser för insatser under det gångna året. P3 Guld väljer att pausa Guldmicken, priset för årets live, på kommande gala.

Anledningen är att det helt enkelt varit så få spelningar under 2020, uppger Liv Ungermark, producent på Sverige Radio till P1:s Kulturnytt. Arbetet med galan som äger rum i januari 2021 pågår just nu och för närvarande ser det inte ut som att kategorin ersätts med något annat.

Manifestgalan, som äger rum i februari och arrangeras av SOM,  behåller dock sitt livepris för 2020.

– Vi vill uppmärksamma de insatser som gjort under året och i samråd med juryn har vi bestämt att vi har kvar alla kategorier. Vår förväntan är att juryn i sin bedömning tar med sig verkligheten 2020 och därmed väljer och motiverar nominerade och vinnare på de premisser som vi lever i nu, säger SOM:s ordförande Eva Karman Reinholdt till Kulturnytt.

Christel Valsinger

Bilden: Molly Sandén fick Guldmicken 2020. Foto: Henrik Brunnsgård, Sveriges Radio.