Förlag 19 oktober 2020

Markus Krunegård till Universal Music Publishing

Universal Music Publishing har slutit ett exklusivt, globalt och treårigt förlagsavtal med Markus Krunegård. Avtalet gäller både framtida releaser och merparten av hans katalog. 

– Att vi får lov att arbeta tillsammans med en av Sveriges absolut bästa textförfattare och låtskrivare är verkligen en ynnest säger André Brink, Creative Director, Universal Music Publishing.

Markus Krunegård slog igenom 2001 med indiepopbandet Laakso och solodebuterade 2008 med det hyllade albumet Markusevangeliet. Sedan dess har det blivit sex album i eget namn och flera i andra konstellationer. Under hösten är Markus dubbelt TV-aktuell, dels i Filip och Fredriks frågesportprogram Alla mot alla,  dels i TV4:s Så Mycket Bättre. Under våren kommer det ny musik.

Avtalet mellan Universal Music Publishing och Markus Krunegård omfattar både framtida releaser och merparten av hans katalog.

– Ibland har man tur. Nu ska vi få göra annat än att dricka öl på Ica-baren tillsammans! Jag ser mycket fram emot detta, en ny fas med nytt gäng, fas 3 i mitt musikliv kan vi kalla det. Glad och tacksam är jag, säger Markus Krunegård.

– Vi är både ödmjuka och enormt peppade på att få vara en del av Markus kommande karriär och att få möjligheten att förvalta stora delar av hans låtskatt säger Martin Ingeström, VD, Universal Music Publishing.

Christel Valsinger