Nyheter 13 oktober 2020

Plura åter till Parlophone/Warner Music

I samband med utgivningen av hans inspelningar från TV4:s Så mycket bättre återvänder Plura Jonsson till Parlophone/Warner Music där en stor del av Eldkvarns och Pluras katalog finns samlad via den gamla EMI-katalogen.

– Plura är utan tvekan en av de största låtskrivarna och artisterna vi har i det här landet så det känns fantastiskt kul att han nu återvänder till Parlophone/Warner. Eldkvarns album Legender ur den svarta hatten från 1991 var den första svenska plattan jag jobbade på EMI tillsammans med Kjell Andersson, så Plura och Eldkvarn har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta, säger Johan Olsson på Parlophone/Warner.

Plura Jonsson släppte sin första titel under eget namn i form av albumet Plura år 1996. Den senaste var ihop med Mauro Scocco 2014.

Någon paus från musiken har Plura däremot inte haft de senaste åren. Det har blivit åtskilliga turnéer med olika band konstellationer och just nu står duospelningar med brodern Carla Jonsson på tur och redan nu på lördag 17/10 kan man se duon på Hässelby Slott i Stockholm. Under hösten kommer vi förutom Så mycket bättre även se Plura i På spåret i par med Sanna Lundell.

Lars Nylin

Foto Pär Wickholm