Nyheter 12 oktober 2020

Sverigetopplistan: 24KGoldn och en massa svensk rap

24KGoldn regerar vidare med Mood (feat Iann Dior [Columbia/Sony] i topp av Sverigetopplistan. I övrigt handlar det mycket om ny svensk rap på singel- och albumlistorna.

Hov 1 gick förra veckan in som 2 med När jag ser dig [Universal/Universal]. Hov1 har totalt haft sju ettor men kanske inte denna gång, låten faller till 6.

Ny huvudutmanare till 24KGoldn är istället Einar. Stockholmsrapparen startade 22 med titellåten till nya albumet Unge med extra energi [Einar]. Låten går nu upp till 2 medan albumet tar över på stora albumlistan.

Det andra stora skiftet i toppskiktet är att Pop Smoke klättrar vidare från 51 till 17 och nu 9 med What You Know Bout Love [Republic/Universal].

Starkaste nyheter är Shawnd Mendes med Wonder [Island/Universal] som 22 och Yasin & Dante som 24 med Canada Goose [BRKN].

Heatseeker toppas av E4AN med Hype feat 1.Cuz [E4AN].

Yasin understryker den starkaste veckan för svensk rap på länge genom att gå in som 2 på albumlistan med More To Life [BRKN] medan hans 98.02.11 [Madeniggamusic/Amuse] är 4.

Listan för fysisk försäljning toppas av Helen Sjöholm med En ny tid [Universal/Universal] medan vinyllistan har en ny etta i franska Daft Punk med Tron: Legacy [Universal/Universal].

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin