Nyheter 4 oktober 2020

Sverigetopplistan: Hov1 hotar 24KGoldn

24KGoldn regerar vidare med Mood (feat Iann Dior [Columbia/Sony] i topp av Sverigetopplistan och Spotify Topp 50. Victor Leksells Fånga mig när jag faller är lika stabilt kvar i toppen på albumlistan. Veckans nykomlingar är Hov1 och Einar.

Hov 1 går in som raket på plats 2 med När jag ser dig [Universal/Universal]. Hov1 har totalt haft sju ettor, senast i januari i år med Mitten av september.

Hov1:s entré är den första stora förändringen på en topp 20 som i stort är relativt oförändrad. Trea är nu Zara Larsson och Carola med Säg mig var du står [Record Company Ten). Victor Leksell är efter 37 veckor på listan nu 4 med Svag [Columbia/Sony].

De senaste veckornas starka klättrare Joel Corry tappar från 4 till 5 med Head & Heart (feat MNEK) [Atlantic/Warner]. Internet Money & Gunna med Lemonade [Internet Money/Universal] kliver däremot ett steg uppåt från 7 till 6.

Den andra stora förändringen är att Pop Smoke klättrar från 51 till 17 med What You Know Bout Love [Republic/Universal].

Einar tappar till 13 med Feelings (feat Sami) [Einar]. Men Stockholmsrapparen startar även som 22 med titellåten till nya albumet Unge med extra energi [Einar]. Ett album som går in som 2 på den listan.

Haval går in som ny 29 med Hell [Haval].

På Heatseeker tappar Chris Brown och Young Thug till 10 med Go Crazy [RCA/Sony]. Låten hade innan det toppat den här sublistan fem gånger. Etta är nu nämnde Einar ihop med Moewgli och Siftyy i Goodnight [Einar].

Veckans andra nyhet på albumfronten är Haparandaexporten Hulknoff med Pansarfolk [Faravid/Playground] med en plats 8 på stora listan, i topp av den för fysisk försäljning respektive 2 på vinyllistan.

Etta på vinyllistan är Lik från Stockholm med Misantrophic Breed [Metal Blade/Sony]. Det handlar som namnet lätt antyder om dödsmetall.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin