Nyheter 4 oktober 2020

Svenskt i UK Music Awards

Tre svenska namn finns med bland nomineringarna till årets UK Music Video Awards. Tove Lo, Grammisvinnaren Salvatore Gannaci och Håkan Hellström (bilden).

Tove Lo feat MC Zaac är dubbelt nominerad för Are U Gonna Tell Her? i kategorierna Best Choreography in a Video och Best Pop Video International.

Emir Kobilić, mer känd under sitt artistnamn Salvatore Ganacci, vann en Grammis senast med sin video till Horse, gjord tillsammans med Vedran Rupic. Nu har duon samarbetat igen i Boycycle, som är nominerad i Best Dance/Electronic Video – International.

Men med tanke på språket är Håkan Hellström möjligen den mest spektakulära nomineringen. Videon till Alla drömmar är uppfyllda kom i maj i samband med del 1 av Hellströms två album i år. Den är nominerad som Best Rock Video International i sällskap med bl a Leonard Cohens postuma The Hills och två videor med The Strokes. Videon är regisserad av Filip Nilsson, en av Sveriges mest erkända reklam och videoregissörer.

”Otroligt glad för att denna video som framförs på ett språk som ingen förstår når en internationell publik” säger Filip Nilsson i ett pressmeddelande.

Mer info om UK Video Music Awards här:
https://2020.ukmva.com/

Lars Nylin