Nyheter 20 september 2020

Musikerförbundets stipendiater valda

Nu har Musikerförbundets korart sina stipendiater för 2020. I år föll juryns val på Annica Svensson (bilden), Simon Grindberg och Erik Steen.

Varje år delar Musikerförbundet ut stipendier för musikalisk vidareutveckling. 2020 års mottagare tilldelas stipendiet på 10 000 kronor med den gemensamma motiveringen:

2020 års stipediater visar hög kompetens inom sin genre och stor drivkraft att utvecklas inom sitt yrke.”

Annica Svensson

Annica Svensson är sångerska och har varit frilansande heltidsmusiker sen 1996. Hon har bland annat varit körsångerska i SVT:s Doobidoo sedan 2008 och mellan 2011-2013 har hon varit sångerska och dansare på Rondo i Göteborg samt Cirkus i Stockholm. Dessutom har Annica turnerat med Tomas Ledin i hans krogshow Showtime.

Annica kommer använda stipendiet till att skapa musik till ett barn- och ungdomsbokprojekt, samt utveckla sin kompetens inom gitarr- och munspel.

Eric Steen

Eric Steen är gitarrist och har jobbat som frilansande musiker och undervisat i musik sen början av1980-talet. Han jobbade på Danshögskolan i Stockholm mellan 1982-2011 och på Kulturama gymnasieskola i Stockholm strax därefter fram till 2018. Eric har under denna tid samtidigt jobbat som frilansande musiker och bland annat gett ut musik med sin egen grupp Erik Steen Flamenco Fusion.

Stipendiet vill Eric använda till att kunna finansiera sina heltidsstudier och ta lärarlegitimation. På detta sätt önskar han få möjligheten till en tillsvidareanställning som musiklärare.

Simon Grindberg

Simon Grindberg har studerat två år till operasångare vid Operastudion Kapellsberg.

Simon kommer använda stipendiet till att finansiera återstående kursavgift för två yrkesförberedande kurser i operasång i Berlin och Weimar. Kurserna är viktiga steg i hans fortsatta utbildning i Tyskland under hösten 2020.

Lars Nylin