Nyheter 18 september 2020

Ulla Billqvist-stipendiet till singelaktuell Miriam Bryant

Miriam Bryant är dubbelt aktuell. I förra veckan fick hon Ulla Billquist-stipendiet från Folkets Hus och Parker. I dagarna kommer låten Ditt fel.

Den 18 september släppte Miriam Bryant låten Ditt fel, som är en Spotify Studio It’s Hits-inspelning tillsammans med Jireel. De två har samarbetat tidigare, när Miriam medverkade på Jirees låt Den sommaren.

Den nya låten är den första singeln från Bryants kommande album, på söndag framför de låten tillsammans i TV4:s Hellenius Hörna.

Tidigare i veckan tog Miriam Bryant emot Ulla Billquist-stipendiet som delas ut varje år ut till en kvinnlig artist som genom sitt artisteri berikar den svenska musikscenen, tidigare har bland annat First Aid Kit och Seinabo Sey mottagit stipendiet.

Folkets hus och parkers motivering till 2020 års Ulla Billquist-stipendiat:

”När hon sjunger så lyssnar man. Det finns en styrka, en tydlighet, som ibland nästan övergår i vrede för att strax förvandlas till något skört och sårbart. Det ärliga och personliga anslaget bidrar till det starka uttrycket och gör att vi som publik upplever något bortom det traditionella och vardagliga. I olika sammanhang har hon visat ett stort socialt engagemang och tydligt tagit avstånd från missförhållanden vilket stärker bilden av en unik person som skapat sig en plats i den svenska musikhistorien. Detta och mycket mer gör Miriam Bryant till en självklar mottagare av 2020-års Ulla Billquist-stipendium.”’

Lars Nylin