3 september 2020

Jon Bergsjö ny VD för Sweden Rock

I januari 2021 återvänder Jon Bergsjö (till höger på bilden) till Sweden Rock Festival AB som ny VD för bolaget. Nuvarande VD, Mats Natvig, har på stämman i augusti tagit över posten som styrelseordförande efter Carl Pernow.

Jon Bergsjö kommer närmast från rollen som VD för hockeylaget Växjö Lakers. Redan i tidig ålder påbörjade han sin karriär inom liveupplevelser och evenemang, och har sedan dess arbetat med allt från restauranger, konserter, festivaler, gallerior och sportarrangemang. Mellan 2012 – 2018 var han kommersiellt ansvarig och vice VD för Sweden Rock Festival med fokus på försäljning och partnerverksamhet.

Mats Natvig har haft rollen som VD sedan 2012. Han fortsätter som VD fram till årsskiftet då han lämnar över uppdraget till Jon Bergsjö, för att därefter fortsätta som enbart styrelseordförande för Sweden Rock Festival AB.

– Det är verkligen kul att få välkomna Jon Bergsjö tillbaka till vårt fantastiska team som ny VD. I en utmanande tid för vår bransch är jag övertygad om att Jon med sin mycket gedigna erfarenhet från publika evenemang kommer att utveckla bolaget och festivalen på ett spännande sätt och därigenom ytterligare befästa Sweden Rock Festivals position som en av de ledande festivalerna i Europa, säger Mats Natvig.

Jon Bergsjö tillträder som VD i januari 2021 och han ser fram emot det nya uppdraget:

– Det känns väldigt roligt att återvända till hårdrocksvärlden och få möjlighet att tillsammans med övriga medarbetare vidareutveckla festivalen för framtiden. Jag tar mig an uppgiften med stor glädje och ödmjukhet. 2020 har varit ett tufft år för musikbranschen, men Sweden Rock har en unik position med lång historia, lojal kundbas och kontinuerlig tillväxt. Jag ser ljust på framtiden och fram emot att snart få bjuda publiken på livemusik och festivalupplevelser igen.

Lars Nylin