Nyheter 4 augusti 2020

Live med Kungliga Filharmonikerna – och Magnus Carlson

Kungliga Filharmonikerna gör i augusti fyra pandemianpassade konsertproduktioner i Konserthuset Stockholm. Med en publik på 50 personer in salen och en kväll med Weeping Willows Magnus Carlson.

Sedan den 4 juli har Konserthuset Stockholm åter haft öppet för publik på plats. Varje dag spelar unga sommarmusiker fem minikonserter i entréhallen mot Hötorget, utställningen Jenny Lind visas i Stora foajén och det finns möjlighet att boka biljett till guidade visningar av byggnaden.

När nu Kungliga Filharmonikerna är tillbaka kommer även sommarkonserterna i Stora salen att genomföras med publik på plats. Besöksantalet är begränsat till 50 personer i Stora salen, som rymmer nästan 1800 platser. Biljetterna till respektive konsert är redan utsålda.

Den 6 augusti är det dags för två konserter med bl a Beethovens Pianokonsert nr 3. Därefter (13 augusti) gästar dirigenten Nathalie Stutzmann tillsammans med en av vår tids främsta harpister, franske Xavier de Maistre. Söndagen den 16 augusti presenteras den traditionsenliga Gärdet-konserten, detta år görs den inomhus på Konserthuset med sångaren Magnus Carlson. Avslutningsvis framförs Mozarts symfoni nr 40 och Sjostakovitjs Symfoni nr 9 under ledning av spanske Pablo Heras-Casado den 26 augusti.

Samtliga produktioner (utom första veckans) livesänds på konserthuset.se och finns sedan att ta del av även i efterhand på Konserthuset Play.

För att möta de rekommendationer som råder med anledning av coronapandemin spelar Kungliga Filharmonikerna på en utbyggd scen och enligt den särskilda ”dukning” som etablerades under våren. På så sätt går det att mobilisera en orkester på upp till ca 65 musiker och samtidigt säkra avståndet mellan varje orkestermedlem.

Lars Nylin