Nyheter 7 juli 2020

Spotify lanserar Premium Duo

Spotify har i dagarna lanserat abonnemanget Premium Duo. Premium Duo är ett abonnemang för två personer som bor under samma tak. Abonnemanget lanseras på 55 marknader, inklusive Sverige. Tjänsten finns då tillgänglig på 78 marknader världen över.

Abonnemanget innefattar två premium-konton med individuella spellistor och rekommendationer, samtidigt som tjänsten erbjuder funktioner anpassade efter just de två som delar på abonnemanget, bland annat spellistan Duo Mix som regelbundet uppdateras med musik anpassad efter de två användarnas smak. En lista med rekommenderad musik baserad på duons musiksmak, helt enkelt.

Spotify Premium Duo kostar 139 kr/månad (två användare). Övriga abonnemang från Spotify har i nuläget följande priser:

Spotify Premium 99 kr/mån (en användare)
Spotify Family 169 kr/månad (upp till sex användare)
Spotify Student 49 kr/månad (för berättigade studenter vid universitet eller högskola, en användare)

-Vi är stolta över att idag lansera Spotify Premium Duo, den första streamingtjänsten för musik och podcasts för två personer i ett hushåll. Premium Duo ger tillgång till vårt omfattande musikbibliotek och alla poddar, samt allt det som användarna älskar med Spotify Premium. Med två individuella premium-konton kan varje användare lyssna ostört med tillgång till sina personaliserade spellistor och funktioner, säger Alex Norström, Spotifys Chief Freemium Business Officer.

En användarstudie som Spotify gjort säger:

73% av de tillfrågade paren att de lyssnar på musik tillsammans för att minnas fina stunder
66% att de får något att prata om när de lyssnar på musik tillsammans
63% att de lyssnar på musik som ett sätt att ge dem identitet som par och för att bidra till att skapa minnesvärda händelser.

Lars Nylin