Nyheter 22 juni 2020

Victor toppar, Mando Diao rensar albumlistor

Albumaktuella Victor Leksell är fortsatt singeletta med Svag [Columbia/Sony]. Yasin kvar som albumetta med 98.01.11 [Madeniggamusic/Amuse] men denna vecka är det Mando Diao som märks mest på diverse albumlistor.

The Weeknd tappar en plats till 3 på singellistan med Blinding Lights [Republic/Universal]. DaBaby med Roddy Rich i Rockstar [Interscope/Universal] tappar till 4.

Den som spetsar till det i toppen är Miss Li som nu är på plats 2 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony]. Det är efter 16 veckor låtens hittills bästa och den närmar sig snabbt 20 miljoner på Spotify. Miss Lis status detta år understryks av att Lev nu dö sen åter är på plats 10, upp från 13, efter 35 veckor på Sverigetopplistan.

En annan ”veteran” är Darins En säng av rosor [Dex/Sony], som efter 19 veckor går från 9 til 8 och utmanar låtens bästa placering som är 7.

Ny som 11 är Icuz & Einar med Fiendens fiende [FFF Music]. Asme klättrar från 22 till 15 med Blod [BL/Warner]. Ny som 20 är Gammal feat Simon Ljungman i Shelley (Spotify Studio Recording)[Sony/Sony].

På tal om veteraner toppas Heatseeker av en. Det är Lalehs tidigare totaletta Goliat [Warner/Warner] som efter 101 veckor toppar även denna lista.

Mando Diaos I solnedgången [Playground] har beskrivits som en Infruset 2, den upprepar hursomhelst föregångarens listplaceringar. Denna vecka ny nummer 2 på stora listan, etta på den fysiska respektive vinyllistan.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin