Nyheter 16 juni 2020

Ingela Lindh ny styrelseordförande för Musikaliska

Ingela Lindh har utsetts till ny styrelseordförande för Musikaliska, Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm. Styrelseledamoten Sverker Gawell har utsetts till VD fram tills det att en mer permanent lösning av VD-tjänsten är på plats.

Nya styrelseordförande Ingela Lindh är utbildad arkitekt och har en lång bakgrund inom Stockholms stad. Hon har bl a verkat som stadsbyggnadsdirektör vid Stockholms Stadsbyggnadskontor, stadsdirektör i Stockholm, VD Stockholms Stadshus AB och VD på Stockholmshem. Ingela Lindh har även varit ordförande för Kungliga Musikhögskolan, är ledamot i ett antal styrelser och har flera rådgivningsuppdrag.

– Det känns mycket hedrande att få kliva in i denna nya roll. Blåsarsymfonikernas bredd och kompetens förenat med det fantastiska huset vid Nybrokajen spelar en viktig roll inom musiklivet i Stockholm. Inte minst den senaste tiden har också visat hur mycket just musiken betyder för oss. Jag hoppas kunna få bidra till att utveckla verksamheten vidare tillsammans med alla medarbetare i orkestern och i huset! säger Ingela Lindh.

Sverker Gawell är utbildad civilekonom och har verkat inom scenkonsten i över 40 år. Under åren 2003-2015 var han VD för Örebro Konserthus med Svenska Kammarorkestern. Sverker Gawell har varit administrativ direktör och vice vd på Stockholms stadsteater och haft ledande positioner vid Uppsala stadsteater och Kungliga Operan samt styrelseuppdrag i Folkoperan, Svensk Scenkonst och Opera på Skäret.

Foto: Peter Knutson

Christel Valsinger