Nyheter 10 juni 2020

EMI Sweden ur startblocken

EMI Sweden drog igång som ny etikett under Universal Music för två månader sedan. Nu har man gjort klart med en rad nya kontrakteringar.

Först ut på den nya starten för den ärevördiga etiketten är multikonstnären Mwuana, som hade en stor framgång under 2019 med den kritikerrosade låten Craftmanship, rapparen MPL, som kommer med sina första egna releaser i sommar, samt producenten Andrelli, som gjorde succé med sin remix av Hearts & Colours Lighthouse för några år sedan. Andrellis första release blir Hey there [Delilah Firefly entertainment/EMI Sweden] som släpps nu på fredag 12/6.

EMI Sweden jobbar även med NOTD, högaktuella med I Don’t Know Why (feat Astrid S), Hov1 samt norska producentduon SEEB.

Teamet på EMI leds som MI redan rapporterat om av Mikael ”Misan” Wadström, nyligen hemflyttad från London och Polydor – där han jobbat som Senior A&R manager och haft stora framgångar med bl.a. grammynominerade Meduza och nämnda NOTD, som nyligen passerade en miljard streams på Spotify.

Nu har teamet utökats med Henrik Hansson, som kommer över från Universal Music, samt Tilda Hagald. Henrik kommer i rollen som senior project manager vara huvudansvarig för marketing. Tilda är nyanställd som A&R-scout.

Hansson rekryterades 2015 till Svenska Inspelningar/Universal Music och har under åren ansvarat och varit en nyckelperson i framgångar för artister som Veronica Maggio, Hov1, NOTD, LOVA m. fl.

Basen för EMI Sweden blir på Södermalm i Stockholm, där det nyligen öppnats nytt kontor i närheten av Mosebacke.

Lars Nylin