Nyheter 20 maj 2020

Way Out West ställer in, Liseberg bokar av

Idag kom det väntade beskedet att även Way Out West ställer in 2020 års festival. Samtidigt meddelade Liseberg att de inte arrangerar några konserter i sommar.

”Med alla faktorer inräknade, och sett till den situation vi nu befinner oss i, är det ett beslut som tyvärr varit oundvikligt”, skriver arrangerande Luger i ett pressmeddelande.

Festivalen återvänder 2021 och fler av de redan släppta artisterna för 2020 kommer vara en del av nästa års line-up, men fler tillkommer. De första kommer att tillkännages inom kort. Biljetter köpta till WoW 2020 är giltiga för 2021 men kan även återlösas. De som väljer att behålla biljetterna blir uppgraderad till Premium-nivå.

”Att behålla din biljett är det enskilt viktigaste du kan göra för att stötta framtida Way Out West. Samma gäller för alla andra evenemang som just nu ställs in eller flyttas fram. Kulturella mötesplatser kommer vara viktigare än någonsin när vi tagit oss igenom denna tid, och vi uppmuntrar alla som har möjlighet att stötta sina lokala aktörer att göra det efter förmåga,” fortsätter pressmeddelandet.

Även Liseberg får ställa in planerade konserter i sommar till följd av coronakrisen. Beslutet omfattar Stora Scenen, Lilla Scenen och Polketten och det handlar om totalt  70 akter som flyttas fram till 2021 eller avbokas. Några av de internationella artisterna, bland annat Tom Jones och Einstürzende Neubauten, har redan meddelat att de istället flyttar sin turné till 2021 och att de därmed kommer att uppträda på Liseberg nästa sommar istället.

”Det känns vansinnigt trist, men under det rådande omständigheterna tror vi det är rätt beslut. Vi får göra come back med ett otroligt starkt scenprogram sommaren 2021 istället”, säger Per Alexanderson i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger