Nyheter 11 maj 2020

Warner Music in på Nasdaq

I februari kom nyheten att Warner Musics ägare Access planerade en introduktion på Nasdaq-börsen. Den senarelades p.g.a coronautbrottet, men denna vecka tycks det bli av.

Från början var det tänkt att Warner Music skulle börsnoteras i vecka 10. Nu sker det istället denna vecka, enligt amerikanska medier. Noteringen väntas bli en av de större amerikanska IPO:erna under hela 2020.

Warner Musics ägare, Len Blavatniks Access Industries, följer i spåren på Universal Musics ägare Vivendi som är i processen att sälja en minoritetsdel.

I anmälan till SEC, Securities and Exchange Commission, USA:s värdepappers- och börskommission, skriver Access:

“We have been approved to list our Class A common stock on Nasdaq. We and the selling stockholders negotiated the initial public offering price per share with the representatives of the underwriters and, therefore, that price may not be indicative of the market price of our Class A common stock after this offering. We cannot assure you that an active public market for our Class A common stock will develop after this offering, or, if one does develop, that it will be sustained”.

Lars Nylin