Nyheter 10 maj 2020

Stark återkomst för Victor Leksell

The Weeknd nådde inte sex dubbla ettor. Victor Leksell återkommer till toppen av singellistan med Svag [Columbia/Sony]. Veckans nykomling är parodin Lov1.

The Weeknd tappar dock bara en plats till 2 med Blinding Lights och toppar fortsatt Spotifylistan, så en återkomst i topp har rimliga odds. The Weeknds album After Hours [Republic/Universal] toppar fortsatt sin lista.

På singellistan är Miss Li fortsatt nummer 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony]. Saint Jhn klättrar med Roses [B1/Sony] från 5 till 4 och petar ner Drake till 5 med Toosie Slide [Republic/Universal]. Drake som går in som stark nummer 2 på albumlistan med Dark Lane Demo Tapes [Republic/Universal].

Newkid är kvar som nummer 6 med Kanske vi var rätt bra ändå [Columbia/Sony] strax för en ständigt klättrande Darin som nu ligger nummer 7 med En säng av rosor [Dex/Sony].

Förra veckans  starka nyhet The Scotts, Travis Scott och Kid Cudi i The Scotts [Epic/Sony] går från 11 till 8.

På plats 13 hittas veckans starkaste nykomling. Det är YouTube-fenomenet Pontus Bjöärnekull Mörner som lägger sig där med Hov1-parodin Lov1 i låten Sexcigg [Karaktärer].

Veckans superklättrare är Megan Thee Stallion som tar TikTok-succén Savage [300 Entertainment/Warner] från 69 till 16.

Topic toppar Heatseeker med Breaking Me [Virgin/Universal].

Den fysiska listan och vinyldito toppas av svenska Mustasch med Killing It For Life [Tritonus/Sound Pollution].

Alla övriga listfakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin