6 april 2020

Positiv nyhet för Debaser i Stockholm

En positiv nyhet från den hårt coronadrabbade livescenen. Debaser Strand i Stockholm, en av landets ledande klubbscener, har fått besked att de får vara kvar i minst två år till. 

– Staden visar att de gör sitt bästa för att behålla vår verksamhet, säger Annelie Telford, vd för Debaser.

Som Musikindustrin.se rapporterat tidigare har Stockholms Stad velat säga upp klubbens kontrakt då klubbens tak finns under en gata vid Hornstulls Strand på Södermalm som behöver renoveras.

Nu har staden kommit fram till att vägbanan är i bättre skick än väntat och staden ger nu Debaser möjligheten att vara kvar minst till ombyggnation ska göras. Till tidningen Allt om Stockholm säger Telford att hon hoppas att detta kan ta upp till tio år.

Facebook skriver Debaser:

”Vi har nu hyreskontrakt fram till och med 31/1 2022. Det görs några kompletterande bärighetsutredningar av vägbanan/brokonstruktionen som är vårt tak. När de är klara arbetar alla involverade parter vidare för att vi sedan ska kunna teckna längre kontraktstid. Utredningen är en del i det uppdrag som politikerna har tagit in i Stockholms Stads budget där staden ska utreda alternativa lösningar för renovering av vägbanan som skulle kunna möjliggöra en fortsatt publikverksamhet under brokonstruktionen. Detta arbete ser vi idag att det till stor sannolikhet leder till bevarandet av konsertlokalen Debaser Strand i många år framöver. Om inget ändras har vi med gedigen hjälp från allmänhet, bransch, politiker och vissa hjälpsamma uppskattade tjänstemän alltså både säkrat tiden fram till dess att vägbanan faktiskt ska byggas om, och även efter att den är ombyggd.

Det känns väldigt bra och vi tackar er alla det varmaste för all hjälp att påverka politikerna! Vi är för evigt tacksamma! Nu försöker vi liksom hela branschen tackla Coronakrisen på bästa tänkbara sätt och se till att vi finns kvar när det här är över.”

För just nu finns annat i fokus. Till Allt om Stockholm fortsätter Telford om coronaföljderna:

– Vi fullständigt blöder pengar. Men vi hade i alla fall en del pengar att blöda, så vi går inte omkull på en månad eller två, men våra intäktsflöden måste komma igång, alternativt måste regeringen gå in och ta över ansvar för lönekostnader i mycket större omfattning än nu, för att vi i förlängningen ska kunna överleva.

Lars Nylin