Nyheter 3 april 2020

Helg i dubbel topp för The Weeknd

The Weeknd fortsätter att regera Sverigetopplistan. Kanadensaren är även denna vecka etta på såväl singellistan, med Blinding Lights, som albumlistan med nya After Hours [Republic/Universal]. Toppskiktet av singellistan bjuder på tre nyheter. En veteran återkommer på albumlistorna.

The Weeknd har även In Your Eyes på topp 10, den tappar dock en placering till 8. Victor Leksell  är kvar på plats 2 med Svag [Columbia/Sony]. Singeln har nu nått 33 miljoner på Spotify. Bara på sina fem mest streamade låtar passerar Leksell totalt 100 miljoner och är den mest streamade svenskspråkiga akten på ett tag.

Miss Li är kvar som 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony], den har nu passerat fem miljoner på Spotify.

Den amerikanske rapparen Saint Jhn klättrar vidare. Roses [B1/Sony] har gått från 22 till 11 och nu 6.

Toppskiktet har tre starka nyheter. Kygo, Zara Larsson och Tyga startar som 4 med Like It Is [Kygo/Sony]. Norrmannen har haft en etta, featuring Parson James med Stole The Show 2015, men når nu upp till totalt sju topp 5-låtar på Sverigetopplistan.

Håkan Hellström går in som 7 med Tillsammans i mörker [Tro och Tvivel/Woah Dad/Warner].

Tjuvjakt & Newkid öppnar som 11 med Apelsinskal [Universal/Universal]. Newkid själv toppar för övrigt Heatseeker med Svag [Sony/Sony].

Förra veckan konstaterade vi att alla låtar från Melodifestivalen var på väg nedåt. Det gällde då inte Dotter. Men nu tappar även hon när Bulletproof [Warner/Warner] faller från 6 till 12.

På albumlistorna går Pearl Jam in med sitt nya album. Premiären på Universal, Gigaton [Republic/Universal] är 10 på stora listan, men toppar vinyllistan och är nummer 2 på den för fysisk försäljning.

Den senare listan toppas av samlingen Melodifestivalen 2020 [Playground/Playground] som även är etta på samlingslistan.

Alla övriga listfakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin