Nyheter 31 mars 2020

Rapportera in inställda konserter

”Vi räknar förlusterna idag för att stå starkare imorgon.” Det är devisen bakom Musiken tystnar, som vill samla in information om konserter som ställts in till följd av Corona-utbrottet. Bakom initiativet står Westside Music Sweden och Svensk Live.

På sidan www.musikentystnar.se uppmanas arrangörer och utövare att rapportera in inställda gig och vad de motsvarar i förlorad inkomst. Sidan uppdateras löpande med de inrapporterade siffrorna.  Tanken är att skapa ett underlag för kommande diskussioner om marginalerna i livebranschen. Initiativet gällde från början för Westside Music Swedens område men har utökats till att gälla hela Sverige.

– Inställda och uppskjutna konserter skadar just nu alla som spelar och arbetar runt livemusiken på ett sätt vi aldrig upplevt tidigare. Vi vill skaffa oss en uppfattning över hur många som drabbats, hur många arbetstillfällen som försvunnit, hur många konserter som ställts in och vilka intäkter som gått förlorade, säger Mattias Tell, på Westside Music Sweden.

Christel Valsinger