Nyheter 23 mars 2020

Sverigetopplistan: Victor etta igen, Kent i dubbel jubileumstopp

Victor Leksell är tillbaka som etta med Svag [Columbia/Sony] och har nu en låt till på topp 10. Dree Low är kvar som etta på albumlistan med Flawless 2 [Top Class Music/Amuse]. Kent 25-årsjubilerar med två ettor för debutalbumet Kent [RCA Legacy/Sony].

Veckan hade ett tydligt mönster; Melodifestivalens låtar föll samtliga. Förra veckans etta The Mamas med Move [FEM./Universal] droppar exempelvis till 5.

Det är därför på många positioner en relativt händelserik lista. Veckans klättrare är albumlistans etta Dree Low, som ihop med Owen går från 39 till 2 med Dip Dip [Top Class Music/Amuse].

Klättrar och samtidigt återkommer i topp gör albumaktuelle The Weeknd som går från 5 till 3 med Blinding Lights [Republic/Universal].

Ännu en intressant klättring gör Miss Li som går från 10 till 5 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony].

Veckans nyhet nummer ett är Victor Leksell som startar som 7 med Fantasi Spotify Studio Recording [Columbia/Sony]. Den andra är Miriam Bryant på plats 18 med Nån av oss [Warner/Warner], låten som följer upp Blåmärkshårt, som bäst nummer 5 förra sommaren.

Förra veckans starkaste nyhet, Einar med Frank Lucas [Einar/Sony], faller från 6 till 8. Jireel, också ny då, klättrar däremot från 11 till 10 med För evigt [Nivy/Universal].

Heatseeker toppas av en låt med albumettan Dree Low, Sicario ihop med Adel [Top Class Music/Amuse].

Samlingslistan toppas fortsatt av Melodifestivalen 2020 [Warner/Warner]. På listan för fysisk försäljning tappar den samlingen däremot till 2. In kommer 25-årsjubilerande debutalbumet från Kent, Kent [RCA Legacy/Sony], som även toppar vinyllistan och ligger som nummer 2 på ”stora” albumlistan efter Dree Low. När Kent ursprungligen släpptes 1995 låg det som bäst som 14.

Alla fakta finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin