Nyheter 18 februari 2020

Nya namn till Swedish Music Hall of Fame i april

Efter ett års uppehåll är det dags för ett nytt inval till Swedish Music Hall of Fame. Tio nya namn väljs in under en ceremoni i Slaktkyrkan i Stockholm den 16 april.

Efter fem invalsceremonier åren 2014-2018 tog Swedish Music Hall of Fame en paus. Detta sedan vd:n och den drivande kraften Charlotte Wiking gått bort. Men nu är invalet till Swedish Music Hall of Fame tillbaka och helt i linje med den vision som en gång gjordes av styrelsen för Swedish Music Hall of Fame i samspel med Charlotte.

 

– Det har varit fantastiskt spännande att sätta tänderna i detta igen. Vi väljer in hela tio nya namn denna gång, och jag kan utlova några högt efterfrågade namn sida vid sida med några som kanske ses som lite av skrällar, säger juryordförande Lars Nylin.

 

Under ceremonin presenteras alla nya inval som också tolkas av namnkunniga artister tillsammans med en liveorkester.

 

Juryn består förutom Lars Nylin även av Fredrik Strage, Petra Markgren Wangler, Stefan Wermelin och Tara Moshizi. Alla tidigare invalda namn finns här.  Sedan 2018 har Swedish Music Hall of Fame också en egen utställning på Scenkonstmuseet i Stockholm.
Christel Valsinger