Nyheter 8 februari 2020

Tredje veckan för Leksell

Sverigetopplistan har stabila ettor just nu. Victor Leksells Svag [Columbia/Sony] är för tredje veckan i topp av singellistan. Även albumlistan har samma nummer ett som senaste veckorna, Hov1 med Montague [Universal/Universal].

Under Victor Leksell är The Weeknd kvar som 2 med Blinding Lights [Republic/Universal] och Greekazo & Dree Low som 3 med Ice Cream [Hot Spot/Amuse].

Miss Li klättrar däremot åter uppåt med Lev nu dö sen [Pistol Packin/Sony] som efter fyra månader nu är på plats 4. Låten närmar sig 20 miljoner streams på Spotify, en av dom bättre siffrorna för en svenskspråkig poplåt på länge. Leksells Svag har dock snabbt nåt 13 miljoner och ökar dagligen på med 400 000.

På plats 5 ligger Kygo, Aviicci och Sandro Cavazza med Forever Yours (Avicii Tribute) [Ineffeble/Universal].

Myra Granberg fortsätter sin klättring och går nu från 10 till 7 med Tills mitt hjärta går sönder [Myra Granberg/Sony].

Veckans remarkabla klättring står dock Asme för som går från 73 till 8 med 14 [BL/Warner].

Ny på plats 12 är Ant Wan med Goat [Ant Wan] medan Adel och PJ är ny som nummer 14 med Sci-Fi [Fivestar Records].

Etta på Heatseeker är Ballin’ med Mustard [Interscope/Universal].

Bästa nykomling på stora albumlistan är Vargas & Lagola på plats 16 med The Butterfly Project [Universal/Universal]. Albumlistorna har även en markant nyhet i Linköping/Jönköping-gruppen Hällas som toppar såväl den för fysisk försäljning som vinyllistan, med Conundrum [RMV/Universal].

På samlingslistan är A Star Is Born med Lady Gaga [Interscope/Universal] kvar i topp, i en ny stark svit efter 70 veckor på listan.

Alla listfakta finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin