Nyheter 5 februari 2020

Gatuplan till Wild Kingdom

Inge Johansson har bakgrund i bland andra The (International) Noise Conspiracy. Nu har han startat Gatuplan och skrivit avtal med Wild Kingdom/Sound Pollution.

Inge Johansson har bakgrund som basist i bland annat The (International) Noise Conspiracy, Stilett och Against Me! Med Gatuplan så börjar han ett nytt musikaliskt kapitel som sångare och låtskrivare.

Gatuplans första album som släpps på Wild Kingdom / Sound Pollution senare i år.

”​Gatuplan spelar punk, men ändå inte, tänk Rancid möter The Streets fast på svenska och med texter sprungna ur kärlek & uppror år 2020” beskriver Wild Kingdom i ett pressmeddelande.

Albumet är inspelat av Stefan Brändström i Dustward Studios och av Henrik Wiklund i Holmsound Studio. Skivan är producerad av Inge med Stefan Brändström som co-producent.

”Jag ser fram emot ett långt och kreativt samarbete med Calle Schewen och Sound Pollution. Jag har alltid gillat deras slogan ”Independent Music For Independent People” – den inställningen passar mig och min musik perfekt!” säger Inge Johansson i ett pressmeddelande.

Calle Schewen på Sound Pollution avslutar: ”Att få jobba ihop med Inge Johansson har jag velat göra länge. Och nu får jag äntligen vara med på den fantastiska resan när Gatuplan tar sin början.”

Lars Nylin

Bilden: Calle Schewen, Inge Johansson och Johan Haller (Sound Pollution).