Nyheter 26 januari 2020

Victor Leksell allt annat än svag

Låten heter Svag [Columbia/Sony] men starten för Victor Leksells nya är ultrastark. Den blir hans första etta på Sverigetopplistan. Etta på albumlistan är fortsatt Hov1 med Montague [Universal/Universal].

Victor Leksell har tidigare nått fyra topp 10-placeringar, men med nya Svag räckte det hela vägen. Svag, som han framförde på Musikhjälpen i december. Som ett resultat av responsen bland Victors fans valde han att gå in i studion och färdigställa låten. Inom kort är han aktuell med Grammisnominering för Årets Nykomling.

En stark start på singellistan har även Greekazo & Dree Low gjort med Ice Cream [Hot Spot/Amuse], den går nu från plats 11 till 2.

Roddy Ricch klättrar även han vidare, från 31 till 14 och nu 9 med The Box [Atlantic/Warner].

Samma rörelse gör ständigt uppåtgående Myra Granberg, som nu går från 17 till 11 med Tills mitt hjärta går sönder [Myra Granberg/Sony]. Den har nu nått snart 8,5 miljoner streams på Spotify och har passerat Granbergs Älska mig i den statistiken.

Starkaste nykomling är Benjamin Ingrosso med The Dirt [Record Company Ten] som 14. Ny på topp 20 är även Eminem feat. Ed Sheeran i Those Kinda Nights [Interscope/Universal].

Eminem är även etta på Heatseeker med Premonition. På albumlistan får han däremot nöja sig med 2 för nya Music To Be Murdered By [Interscope/Universal]. Just 2 är Eminems vanligaste topplacering på Sverigetopplistan. Men han har även två ettor inklusive The Eminem Show 2002.

Musiken från Så mycket bättre säsong 10 [Playground/Playground] toppar såväl samlingslistan (åter etta där) som den för fysisk försäljning.

Avantgardet återkommer på vinyllistan med senaste albumet Från miljonprogram till Thailand [Avantgardet/Border] och går åter i topp.

Fotnot: se separat text för kommentar om den senaste tidens uppmärksamhet på ämnet fejkstreams.

Alla fakta finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin