Musikbolag 20 januari 2020

Universal fångar Tjuvjakt

Universal Music har ingått ett samarbete med hiphop-gruppen Tjuvjakt.

Lidingöbaserade Tjuvjakt har sedan starten 2012 släppt två mixtejper och tre fullängdsalbum och samlat ihop över 200 miljoner streams på Spotify, vilket etablerade gruppen som en av dom mest framgångsrika i Sverige under 10-talet.

Tjuvjakt  – Olle Grafström, Arvid Lundquist, Kid Eriksson, Jesper Swärd och Fredrik ”Woodz” Eriksson – släppte sitt senaste album Pojkvän år 2017. Albumet  innehöll bland annat hiten Tårarna i halsen, som streamats 36 miljoner gånger, sålt platina fyra gånger om och erhöll nomineringar som Årets låt vid både Grammis och P3 Guld. Gruppens andra stora hit hittills är Tandtråd från 2013, som nått 35 miljoner streams och även den blev topp 10 på singellistan. Gruppen anländer till Universal från Roxy Recordings.

Under 2019 var Tjuvjakt aktuella med en sommarturné på utvalda scener, där de krönte allt med att spela inför ett fullsatt Gröna Lund i Stockholm.

Bandet släppte förra året även singlarna Vårt år (feat Estraden) och Sodavatten (feat. Movits).

Joakim Johansson, VD på Universal Music, säger om kontrakteringen:

– Vi på Universal är otroligt stolta att få jobba med en av Sveriges mest framstående akter, där vi får äran att vara med och förverkliga deras visioner och drömmar.

A & R Manager Mirjam Törnstrand fortsätter:

– Jag imponeras verkligen av deras musikalitet och kreativitet. Det ska bli så kul och spännande att jobba tillsammans. Vad Tjuvjakt har åstadkommit hittills är oerhört imponerande och nu ser vi fram emot att få ta deras karriär till nästa nivå.

Tjuvjakt själva summerar i ett pressmeddelande:

– Efter en superbra tid hos Roxy är vi taggade på nya utmaningar hos Universal tillsammans med vårat nya team.

Gruppen befinner sig just nu i studion för att färdigställa nytt material, som ska släppas under året.

Lars Nylin