Musikbolag 17 januari 2020

[PIAS] växer och etablerar sig i Stockholm

Oberoende musikbolaget [PIAS] utökar verksamheten med nya rekryteringar, satsning på lokal talang samt öppning av ytterligare ett kontor på A House i Stockholm.

– [PIAS] fortsätter att växa och vi ser en tydlig plats för en stark indie med internationell struktur och plattform på den nordiska kartan. Artister kräver professionalism, valmöjligheter och vill åt världen som marknad, säger Leo van Schaick, MD [PIAS] continental EU, i ett pressmeddelande.

Henrik Nyström, som jobbat på [PIAS] sedan Cooperative Music förvärvades av Universal Music 2014, fortsätter i sin roll som General Manager för Norden.

– Vi har under en längre tid tagit hand om, och skapat tillfällen för våra internationella labelpartners. Det kommer vi naturligtvis att fortsätta göra men vi ser samtidigt ett tydligt behov av våra tjänster på en lokal marknad där artister, management och labels letar efter kreativa och skräddarsydda alternativ i allt större utsträckning, och ett hem som passar just dem.

I april 2019 värvades Christofer Hansson (tidigare EMI Music Publishing, Capitol och Cosmos Music) in som A&R Director för att hålla i den kreativa ledningen och sedan dess har även Josefine Nilsson (tidigare Hybris och ALOADED) anslutit för att jobba med produkt och PR.

– I samband med att Christofer och Josefine kommer in så utökar vi vårt fokus på den inhemska spelplanen med avsikten att kunna ge våra artister och samarbetspartners tillgång till bolagets internationella muskler och interna expertis även utanför Nordens gränser, fortsätter Henrik Nyström.

I den lokala rostern finns just nu R&B/soul-artisten Janice och trefaldigt grammis-nominerade artisten och låtskrivaren, Duvchi, som är tillbaka med ny musik i vår. [PIAS] Norden och den lokala rostern kommer att växa ytterligare under 2020.

[PIAS] grundades 1981 av Kenny Gates och Michel Lambot. Bolaget har sitt huvudkontor i London och ett internationellt nätverk av kontor i 19 länder. [PIAS] Nordic kontoret ligger på A House, Östermalmsgatan 26A i Stockholm och Burggrevegatan 23A i Göteborg.

Christel Valsinger