Förlag 10 januari 2020

UMP i globalt avtal med Amanda Bergman

Universal Music Publishing har slutit ett exklusivt globalt förlagsavtal med Amanda Bergman, mest känd från gruppen Amason.

Gagnef-födda Amanda Bergman har alltid skrivit musik. Ända sedan uppväxten i en by full av hästar har musiken funnits närvarande. Amanda började framträda och spela in musik under artistnamnet Hajen och 2010 släppte hon sin första EP som soloartist, då under pseudonymen Idiot Wind. Hon fick snabbt uppmärksamhet både i Sverige och utomlands och har därefter turnerat såväl hemma som internationellt med akter som First Aid Kit och The Tallest Man On Earth.

År 2012 startade Amanda bandet Amason med vännerna och musikerna Pontus Winnberg, Petter Winnberg, Nils Törnqvist och Gustav Ejstes. 2016 tog dom hem en Grammis för bästa album. Året därpå släpptes debutalbumet Docks under eget namn.

Under 2019 släppte Amason uppföljaren Galaxy I följt av några exklusiva och bejublade konserter. Under 2020 är bandet aktuella med mer musik, turné och som husband i finalavsnitten i SVT:s flaggskepp På Spåret. 

– Det är en ära att få dela förlagshem med så många makalöst bra låtskrivare och en ynnest och fantastisk möjlighet att få vara del av UMP:s grymma kreativitet och kraft säger Amanda Bergman.
– Vi är otroligt glada över möjligheten att jobba med en av världens bästa röster och låtskrivare säger André Brink, Creative Director Film & TV, Universal Music Publishing

Universal Music Publishings avtal med Amanda Bergman omfattar både katalog och framtida releaser.

Lars Nylin