Nyheter 10 december 2019

Fricky, Jelassi, Guleed och Dree Low coachar nya talanger

Fricky, Jelassi, Guleed och Dree Low kommer tillsammans med sina producenter att coacha varsin talang i nästa upplaga av Red Bull Nästa Nivå. De utvalda deltagarna kommer också att få spela på Lollapalooza i Stockholm i juni. 

Red Bull Nästa Nivå är projektet där några av landets främsta artister tillsammans med New Black ger unga aspirerande talanger möjligheten att utvecklas. Projektet har sedan starten 2013 vuxit till ett av Sveriges största talangprojekt med mentorskap av etablerade artister och producenter. Senaste projektet ägde rum 2018 då över 800 ansökningar kom in. Cherrie, Timbuktu, Silvana Imam, Cleo, Ison & Fille och Erik Lundin är några av artisterna som under åren coachat unga talanger på plats i Red Bull Studios i bland annat Paris, London och New York.

2020 är det Fricky, Jelassi, Guleed och Dree Low som kommer att passa sina kunskaper vidare. Resan går till Kapstaden i Sydafrika där de fyra utvalda talangerna kommer att få spela in musik i Red Bull Studios, delta i föreläsningar och guidas av sin mentor.  Resultatet kommer kunna följas på Youtube och sociala medier under våren. Talangerna kommer också att få göra ett gig på Lollapalooza Stockholm i juni 2020.

– Jag började hänga i studios när jag var typ 16 och lärde känna folk, men det var först när jag träffade min producent Nisj som jag berättade att jag också ville göra musik. Jag behövde någon som fattade och lyssnade på mig och när jag träffade honom släppte liksom allt. Red Bull Nästa Nivå är en chans för mig att kanske kunna ge den känslan till någon annan, säger Jelassi.

Alla mentorer och deras team är i år oberoende och ger ut sin musik utanför de stora skivbolagen. Årets talanger kommer att få ge ut sina låtar via musikdistributören Amuse.

– Att släppa musik är lättare än någonsin, men det är lätt att tappa bort sig själv i musikindustrin. Projekt som Red Bull Nästa Nivå är sjukt viktiga, där man kan lära sig av varandra. Det finns så mycket jet talang ute i Sverige just nu, ser fram emot att upptäcka mer under våren, säger Dree Low.

Ansökan öppnar den 20 januari på www.redbull.se/nastaniva.

Christel Valsinger