Nyheter 3 december 2019

Einár mest spelade artist på Spotify i Sverige 2019

Spotify har presenterat årets mest spelade artister och låtar 2019 . Einár toppar listan över mest streamade artist i Sverige, medan årets mest spelade låt på hemmaplan är SOS med Avicii (feat. Aloe Blacc).

För den som följt med på svenska topplistor under året är det ingen överraskning att just Einár toppar listan över mest streamade artister i Sverige. Efter genombrottet med Katten i trakten har hitsen avlöst varandra. Einár har över en miljon lyssnare varje månad på Spotify, skriver företaget i sitt pressmeddelande.

På andra plats över Sveriges mest spelade artister kommer Avicii och sedan Hov1. På plats fyra och fem finns de första internationella artisterna, Ed Sheeran och Billie Eilish.

– Den tydligaste trenden under 2019 är att svensk hiphop fortsätter att öka för en allt större och bredare publik – och det är kul att se namn som Einár, Z.E. och Dree Low representerade på topplistan, säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify.

Aviciis musik lever kvar i allra högsta grad och artisten tar hem första plats över den mest spelade låten i Sverige med SOS (feat. Aloe Blacc). Globalt är det Post Malone som är den mest spelade artisten, med över 6,5 miljarder lyssningar från fans runt om i världen toppar rapparen/sångaren/låtskrivaren Spotifys ”Wrapped” -lista för första gången. Detta drygt 12 veckor efter att han släppte sitt senaste album, Hollywood’s Bleeding, som också är det näst mest spelade albumet globalt i år.

Billie Eilish och Ariana Grande kom in som den näst och tredje mest spelade artisten globalt. Billie Eilish överträffade sex miljarder spelningar ensam i år, och hennes album When We All Fall Asleep Where Do We Go? är 2019 års mest spelade album globalt på Spotify. Det är första gången ett kvinnligt frontat album har toppat “Wrapped.”

Årets mest spelade låt globalt kommer från  Shawn Mendes och Camilla Cabello. Duons Señorita har mer än 1 miljard spelningar. Närmast efter följer Billie Eilish  bad guy med mer än 990 miljoner spelningar.

Senare i veckan kommer även den årliga Wrapped-sajten presenteras, som ger alla Spotify-användare en bild av sina personliga lyssningsvanor under 2019. För första gången kommer lyssnarna att kunna komma åt denna upplevelse direkt i Spotify-appen.

Mest spelat Spotify 2019:

Topp 10 mest spelade artister i Sverige under 2019 

 1. Einár
 2. Avicii
 3. Hov1
 4. Ed Sheeran
 5. Billie Eilish
 6. Veronica Maggio
 7. Molly Sandén
 8. Post Malone
 9. Z.E
 10. Dree Low

Topp 10 mest spelade låtarna i Sverige under 2019 

 1. Aloe Blacc, Avicii – SOS (feat. Aloe Blacc)
 2. Bradley Cooper, Lady Gaga – Shallow
 3. Tones and I – Dance Monkey
 4. Ed Sheeran, Justin Bieber – I Don’t Care (with Justin Bieber)
 5. Billie Eilish – bad guy
 6. Lewis Capaldi – Someone You Loved
 7. Molly Sandén – Rosa himmel (från ”Störst av allt”)
 8. Einár – Katten i trakten
 9. Camila Cabello, Shawn Mendes – Señorita
 10. Mares – Sunnanvind

Mest spelade artister globalt 

 1. Post Malone
 2. Billie Eilish
 3. Ariana Grande
 4. Ed Sheeran
 5. Bad Bunny

 Mest spelade album globalt 

 1. WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? – Billie Eilish
 2. Hollywood’s Bleeding – Post Malone
 3. thank u, next – Ariana Grande
 4. No.6 Collaborations Project – Ed Sheeran
 5. Shawn Mendes – Shawn Mendes

Mest spelade låtar globalt

 1. Señorita – Camila Cabello, Shawn Mendes
 2. bad guy – Billie Eilish
 3. Sunflower – Post Malone, Swae Lee
 4. 7 Rings  – Ariana Grande
 5. Old Town Road – Remix – Lil Nas X, Billy Ray Cyrus

Mest spelade kvinnliga artister

 1. Billie Eilish
 2. Ariana Grande
 3. Taylor Swift
 4. Camila Cabello
 5. Halsey

Mest spelade manliga artister

 1. Post Malone
 2. Ed Sheeran
 3. Bad Bunny
 4. Khalid
 5. J Balvin

Christel Valsinger