Nyheter 2 december 2019

Miss Li etta, men nu anfaller jullåtarna

Sverigetopplistan: Miss Li är för tredje veckan etta med Lev nu dö sen (Pistol Packin/Sony]. Men nu kommer jullåtarna. Och inte minst kommer Ant Wan med nytt inklusive att albumet Kapitel 21 [Ant Wan] går rakt i topp.

Lev nu dö sen [Pistol Packin/Sony] klarar alltså matchen underifrån även denna vecka. Men nu tätnar det.

Dom eviga jullåtarna toppar redan Spotify och återkommer denna vecka även på Sverigetopplistan: Mariah Carey går in som 16 med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] från 1994 medan Wham! återkommer som 20 med Last Christmas [Columbia/Sony] från 1984. Starkaste svenska reentré är inte överraskande Triad med Tänd ett ljus [Parlophone/Warner] som 41.

I övrigt är singellistan i toppen en mix av de senaste veckornas dominanter – Tones And I är kvar som 2 med Dance Monkey [Elektra/Warner] – och en serie starka nyheter på topp 20.

Robbz & Brookz går från 26 till 6 med Triangeldrama [Brookz], Ant Wan går in som 7 med Va mig [Ant Wan] och Z.E. är ny 11 med Spotify studio-inspelade Branschen [Team Platina/Amuse].  Macky & Einar går från 7 till 3 med Tesla [Columbia/Sony].

Den som trodde att vågen av svensk rap i toppen av listan tillfälligt hejdats kan konstatera att så inte är fallet, understruket av Ant Wans albumetta.

Även ettan på Heatseeker är ännu ett exempel: Rami med Problem [STV].

På albumsidan gör Bo Kaspers Orkester starkast start utöver Ant Wan. Nya 23:55 [Sony/Sony] går in som 3 på stora listan och toppar den för fysisk försäljning. Ett annat album med stark start är skånska metalepiska Eleine som med All Shall Burn [Black Lodge/Sound Pollution] toppar den särskilda hårdrockslistan men även syns högt på flera andra.

Vaggvisor för barn [Sov gott] är kvar som etta på samlingslistan men här kommer ett antal jultitlar rusande.

Lars Nylin