Nyheter 28 november 2019

Warner med flest bidrag i Melodifestivalen 2020

Likt flera gånger förut är det Warner Music som representerar flest låtar i Melodifestivalen 2020. Satsningen på Melodfestivalen har denna gång resulterat i tolv antagna bidrag.

De senaste åren har Warner dominerat i tävlingen och haft stora framgångar med artister som John Lundvik, Nano, Måns Zelmerlöw, Margaret, Samir & Viktor, Mariette, Loreen och Sanna Nielsen. Förra året var det John Lundvik med sin låt Too Late For Love som tog hem vinsten och erövrade topplistorna. Malou Prytz skrev historia som yngsta tävlande någonsin och tog sig direkt till final med hiten I Do Me. Mohombis Hello gjorde ett stort avtryck hos svenska folket och låg länge i toppen av listorna skriver Warner  Music i ett pressmeddelande. 

Warners bidrag till Melodifestivalen 2020 innebär flera återseenden, såsom Mohombi, Malou Prytz, Mariette, Dotter, Ellen Benediktson & Simon Peyron. Anis Don Demina debuterar denna gång som soloartist. 

Dessutom tävlar Anna Bergendahl, Torsten Flinck och Sonja Aldén som alla tre är under distributionsavtal med Warner Music via bolaget Freebird Entertainment. 

Warner presenterar också fyra debutanter: Malmöartisten Paul Rey som är stadens näst mest streamade artist efter The Cardigans med över 100 miljoner streams. Klara Hammarström känd från SVT-serien ”Familjen Hammarström”. Artisten och narkossköterskan Faith från Norrköping, som ska framföra en låt skriven av bland andra Jörgen Elofsson, aktuell med Céline Dions album som ligger etta på Billboard. 

– Vi har alltid satsat mycket på Melodifestivalen och på det sättet fått fram många nya artister och karriärer. Programmet är utan tvekan fortfarande Sveriges starkaste format för att lansera artister och låtar som gör avtryck på Spotify och radio, säger Robert Skowronski, A&R Director Giant/Warner,  som tillsammans med Camilla Bjering von Zweigbergk har huvudansvaret för satsningen. 

– Melodifestivalen är unik med sin bredd, sin öppenhet för alla genrer och åldrar och de resurser du får till ditt förfogande i form av professionalism i alla led. Musikunderhållnings-tv när det är som bäst och som verkligen kan göra skillnad för en artist och en låt, säger Camilla Bjering von Zweigbergk. 

Christel Valsinger