Förlag 18 november 2019

Simon Superti till Sony/ATV

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har kontrakterat producenten, låtskrivaren och artisten Simon Superti. Avtalet gäller hela Simons katalog och framtida verk.

Simon Superti fick sitt stora genombrott under 2018, när han som producent stod bakom några av det årets största genombrott och mest spelade artister som Z.E, Adel och Dani M. Resultatet blev en Grammis för Årets Producent i början av 2019. Under året har Simon Superti fortsatt att göra avtryck på topplistorna – nu senast genom projektet Pusher, som Simon och Dani M gör tillsammans.

Pushers låt F.A.M.E (Ley Ley) har varit en av sommarens största låtar och remixen med Newkid, Linda Pira, Jireel och Ricky Rich gav den  ytterligare nytt liv.

– Vi är oerhört glada över att välkomna Simon till Sony/ATV. Hans talang, driv och ambitioner är extremt imponerande och motiverande, och hans renommé som en av landets i särklass bästa nya producenter talar för sig själv. Hela bolaget ser fram emot att jobba nära Simon och framtiden känns väldigt spännande, säger Lasse Ewald, VP A&R på Sony/ATV.

– Jag är mycket nöjd och glad över att få ta det här steget i min karriär och jag ser fram emot att skörda framgångar med Sony/ATV, säger Simon Superti.

Christel Valsinger

Bilden fr v: Johnny Tennander, Lasse Ewald, Simon Superti, Amanda Kiflay och Atena Banisaid.