Nyheter 3 november 2019

Musikens Makt läggs ner

Festivalen Musikens Makt, en av dom största i norra Sverige, läggs ner, meddelar arrangörerna efter att ha fått avslag på kommunala bidrag för 2020.

Inför 2020 har Luleå kommun avslagit festivalens ansökan om bidrag på 1,8 miljoner kronor. Det blir därför ingen elfte årgång av en festival som 2019 toppades av namn som Hurula, Cherrie. Erik Lundin och Franska Trion.

Facebook skriver festivalen:

”Tack till alla er som stöttat oss med pengar, med tankar, kramar, snälla ord, konstnärliga sinnen och starka muskler. Tack alla som volontärat, som byggt scener, bemannat entréerna, tömt bajamajor, burit soffor, klättrat i träd, krälat i lera, sjungit sig hesa, nattbadat, nattvaktat, nattvandrat, graffat, haffat, dansat, tänt bengaler, låtit bli att tända bengaler, spelat gitarr, spelat piano, spelat pingis, spelat allan, kelat, skelat, felat, smugglat in öl, smugglat ut öl, jagat dem som smugglat in öl, kört traktor, kört fast, kört järnet. Tack för allt. Vi älskar er för alltid.”

Lars Nylin

Foto Anna Hörnell/Musikens Makt