Nyheter 1 november 2019

Imenella får Musikförläggarnas stipendium

Rapparen och låtskrivaren Imen ”Imenella” Mohamed får Musikförläggarnas stipendium 2019 med motiveringen att hon är ”en lysande förebild och en person som suger åt sig perfekta beats och levererar perfekt tajmade texter.”

Musikförläggarnas stipendium uppgår till 25 000 kr och delas ut årligen av musikförlagens branschorganisation i syfte att ”uppmärksamma en ung låtskrivartalang i början av karriären”. I år består stipendiejuryn av Amira Brown, programledare för DigiListan i P3 och P3 Musik, och Daniel Horn, chefredaktör på Gaffa, Sveriges största musiktidning.

Motiveringen lyder:

”Med en enda låt vände hon helt på spelet och visade upp en ny sida av samma mynt. För vissa har Chagga blivit ett feministiskt statement, för andra är låten en perfekt start på förfesten eller den ultimata klubbdängan. Men det slutar knappast där. Imenella är ingen one-hit-wonder – hon är snarare artisten som vi i framtiden kommer att se på de största scenerna. Hon är personen som R&B- och hiphop-scenen kommer att centreras kring. I år vill vi tilldela Musikförläggarnas stipendium till en lysande förebild och en person som suger åt sig perfekta beats och levererar perfekt tajmade texter.”

–    Ibland tvivlar man på sig själv och sätter orimliga krav på sin kreativitet, därför är jag så otroligt tacksam att bli sedd på det här sättet. Tack för att ni ser mig och peppar mig till att fortsätta göra det jag gör. Genom mig vet jag att ännu fler kan drömma stort, säger Imenella.

Musikförläggarnas stipendium har tidigare år delats ut till Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius, Thibo ”Panda Da Panda” Girardon, Beatrice Eli, Leslie Tay, Carl-Mikael ”Gud” Berlander samt Fanny Hultman och Madelene Eliasson (MADFUN). Förra året gick det till Lova ”LOVA” Sönnerbo.

Årets stipendium delas ut på Musikförläggarnas Pris den 8 november på Berns i Stockholm.

Christel Valsinger