Nyheter 21 oktober 2019

Mikkey Dee upprättad

Amerikanska Rock And Roll Hall Of Fame har i år med Motörhead bland de valbara namnen. Först saknades svenske trummisen Mikkey Dee (t .v) bland de som skulle finnas med om bandet invigs.

Efter protester på sociala medier finns han nu med. Göteborgaren Micael Kiriakos ”Mikkey Dee” Delaoglou var med i gruppen mellan åren 1992 och 2015  – då bandet upplöstes när frontmannen Lemmy Kilmister gick bort.

Även Phil Campbell åter lagts till bland medlemmarna.

– Jag tror att det blev en så pass stor påtryckning från fans – det blev ju något av en storm på internet – att de fattade att de måste ha gjort ett misstag. Jag och Phil var ändå med och tog Motörhead till en annan nivå under flera decennier, säger Mikkey Dee till TT.

I skrivande stund leder Pat Benatar inröstningen före The Doobie Brothers. Fanomröstningen ska ge fem namn som sedan finns med i det slutliga invalet. Motörhead ligger i nuläget på åttonde plats. Omröstningen avslutas 10 januari.

Lars Nylin