Nyheter 21 oktober 2019

4 SNABBA: Kevin Walker, pop- och fotbollsstjärna

Kevin Walker förbereder sig för ett nytt singelsläpp samtidigt som han med Djurgården finns med i allsvenskans toppstrid. Detta har uppmärksammats av nyhetsbyrån AP (Associated Press) i en artikel som fått stort internationellt genomslag. Vi tog kontakt med den tidigare Idol-vinnaren.

Artikeln om dig har publicerats i över 190 tidningar, bland dem Washington Post, New York Times och Billboard.  Har du en internationell karriär på gång nu?

– Det var jättekul att AP ville göra en artikel med mig, jag får ju hoppas att musiken jag gör kan nå så många som möjligt och att den internationella karriären kommer. Det är ju fortfarande en udda kombo att vara elitidrottsman och artist. Häftigt!

Det har gått några år sedan Idol-vinsten. Lärde du dig något av tävlingen som du fortfarande har nytta av?

– Jag lärde mig att hantera nervositet och hur jag ska tänka. Hela Idol var en skola för mig. Då saknade jag helt erfarenhet av scenen så det var ju underbart att få den erfarenheten där!

I november kommer en ny singel. Berätta!

– Jag jobbar ständigt på nytt material och det finns en hel del låtar som är klara, men just den låten som jag släpper den 15 november jobbas det fortfarande på. Förhoppningsvis kommer jag att få presentera den i ett stort TV-program på releasedagen! En EP kommer senare i höst. 

Du ligger inte kvar på Universal, som gav ut ditt debutalbum. Vilka jobbar du med nu?

– Jag har valt att jobba på egen hand med hjälp av min manager Christina Bredberg. Mitt mål är att försöka äga så mycket av mina egna verk som möjligt. Jag har också valt att samarbeta med olika producenter.
Just nu jobbar jag med Karl-Ola Kjellholm (Panetoz, Andreas Johnson mfl, reds anm)  och Andreas Eriksson, de är två topp-killar som jag har daglig kommunikation med. Sen har jag lite på gång med Fredrik Andersson (en av låtskrivarna bakom Frans: If I Were Sorry, reds anm) nere Ystad också, även han är en riktigt bra människa!

AP:s artikel om Kevin Walker finns bl a att läsa här.

Christel Valsinger