Nyheter 15 oktober 2019

Gino Music Supervision vill ta en tydlig roll inom sync

Gino Music Supervision är ett nystartat bolag för synk och music supervision. Bakom satsningen står regissören Amir Chamdin, reklamfilmsproducenten Carl Linder och skivbolagsveteranen Fredrik Ekander. Arbetet kommer att ledas av musikbranschentrepenören Fatima Ornette Lutti.

Gaming och streaming av film och tv-serier har fört med sig ett ökat behov av passande musik. Sync och music supervision är därför verksamheter med allt större efterfrågan. Nystartade GINO Music Supervision hoppas ta en tydlig roll i den nordiska branschen.

Initiativtagarna har bred och lång erfarenhet inom sina fält. Amir Chamdin är en efterfrågad regissör med flera film- och tv-produktioner på meritlistan. Carl Linder är en erfaren reklamfilmsproducent och har nyligen lanserat sitt nya produktionsbolag Balthazar Film AB. Fredrik Ekander är delägare i Cosmos Music AB, ett av Nordens största musikbolag.

Det dagliga arbetet kommer att ledas av Fatima Ornette Lutti, som blir GINOs ansikte utåt i rollen som Music Supervisor & Sync Licensing Manager. Fatima har hela sitt liv rört sig nära musiken och föddes rakt in i Stockholms mest initierade musikkretsar. Hon drev under flera år klubben Hornstulls Strand ihop med sin pappa Conny Lindström och har jobbat nära många av Sveriges och världens största artister. Hon har också jobbat som DJ under flera år, drivit musikmanagement och varit involverad i stora projekt som Sonár, Grammisgalan, Way Out West och Sthlm Music & Arts.

– Vi ser ett behov av att förenkla och förkorta distansen mellan musik och rörlig media. Vi är gärna med redan på manusstadiet eller i början av ett projekt för att säkerställa att den tilltänkta låten, artisten eller ett specifikt samarbete verkligen går att få till, något vi är övertygade kommer att bidra till att göra projekten starkare och mer självständig, säger Fatima Ornette Lutti i ett pressmeddelande.

GINO Music Supervision kommer erbjuda hjälp med hela processen av såväl den kreativa som den administrativa delen runt musiklicensiering gällande allt från allomfattande music supervisor-uppdrag för film, tv och dataspel, förslag på enskilda låtar för reklamproduktioner, kontakt med artister och rättighetsägare till budgetansvar, förhandling, juridisk rådgivning och avtalsskrivning. Bolaget har exklusiv och direkt tillgång till en internationell förlagskatalog som innehåller en stor klassisk musikkatalog samt många av världens största låtar framförda av så vitt skilda artister som Billie Holiday, Daft Punk, M.I.A, Pink Floyd, Miles Davis, Nick Cave, Ed Sheeran, Dolly Parton, Nils Frahm, Camila Cabello, Bruno Mars, Tammy Wynette och Pharrell Williams.

Christel Valsinger