Nyheter 2 oktober 2019

Despotz Records ger ut metal-Greta

Den snabbt virala heavy metal-versionen av Greta Thunbergs tal inför FN, ges ut på singel av svenska Despotz Records. Intäkterna från låten går till Greenpeace.

Strax efter att Greta Thunberg hållit sitt redan nu klassiska tal på FN:s klimatmöte i New York, dök en musikvideo upp där talet blivit till en death metal-låt. Klippet blev snabbt viralt och Greta Thunberg skrev själv skämtsamt på Twitter att hon ”från och med nu bara kommer att göra death metal”.

Bakom låten står  G.T, även känd som John Mollusk, trummisen i New York-thrashmetallbandet Suaka.

– När jag såg hennes tal blev jag mycket imponerad av hennes passion och ilska. Orden som hon valde framkallade mörkret i metallmusiken jag älskar: Entombed, Gojira, At the Gates, Sepultura, förklarade Mollusk i Rolling Stone Magazine.

Han förtydligade också att låten inte försöker göra narr av henne utan att han står bakom hennes budskap.

Alla skivbolagets vinster från utgivningen kommer att gå direkt till Greenpeace. Despotz Records lanserar även en kampanj under hashtaggen #GREENMETAL där metalfans över hela världen uppmanas att mobilisera och delta i miljörörelsen tillsammans.

Christel Valsinger