Förlag 23 september 2019

K-pop och låtskrivande på Bokmässan

Musikförläggarna bjuder in till samtal om K-pop – med bl a CazziOpeia (bilden) – och låtskrivande under Bokmässan i Göteborg kommande helg.

Kvinnliga textförfattare på topplistorna och hur man blir framgångsrik inom världens snabbast växande musikfenomen K-pop. Det är några av ämnena som kommer att diskuteras när Musikförläggarna, tillsammans med bland andra textförfattaren Ingela Pling Forsman, artisten och låtskrivaren Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker och musikförläggaren Pelle Lidell, intar Bokmässan.

För fjärde året i rad är Musikförläggarna på plats på Bokmässan i Göteborg. I deras monter och på Mediascenen kommer namnkunniga journalister, författare, producenter, artister, låtskrivare och experter att diskutera samtida fenomen och aktuella ämnen inom musikbranschen. När Pia Åhlund, en av författarna till Spela boomwhackers, kommer till montern på torsdag kl 17.00 får också publiken en aktiv roll när de får prova på att använda de omtalade färgglada rören som instrument.

– Det känns roligt att kunna erbjuda våra besökare ett så brett utbud av programpunkter inom musik och populärvetenskap. En personlig favorit jag ser extra mycket fram emot är att få höra Ingela Pling Forsman, mottagaren av Musikförläggarnas Hederspris 2019, berätta om sina erfarenheter av att slå igenom i musikbranschen som kvinna, säger Elisabet Widlund Fornelius, vd på Musikförläggarna.

Seminariet med Ingela Pling Forsman liksom seminariet om hur man lyckas slå igenom på K-popmarknaden hålls på Mediascenen. Övriga programpunkter hålls i Musikförläggarnas monter B05:62.

Mer om programmet:

Kvinnliga textförfattare på topplistorna

Musikförläggarnas hederspristagare 2019, Ingela Pling Forsman, har skrivit otaliga välkända låttexter på svenska, inte minst för Melodifestivalen. Författaren och musikjournalisten Annah Björk samtalar med Pling om hennes karriär, hantverket textförfattande samt vilka hinder hon som kvinna tagit sig över för att ta plats i den mansdominerade musikbranschen – såväl som på topplistorna.
Fredag, 13.00, Mediascenen

Skriva musik för K-Popstjärnor

K-Popmarknaden är världen snabbast växande musikfenomen inom popkulturen. K-Popexperten och grundaren av musikrättighetsbolaget EKKO Music Rights, Pelle Lidell, diskuterar tillsammans med artisten och låtskrivaren Moa Carlebecker a.k.a Cazzi Opeia hur man skriver, producerar och marknadsför framgångsrika K-Poplåtar. Se även intervju med Pelle Lidell på annan plats.

Musikförläggarna finns på plats i monter B05:62 under hela bokmässan. I montern säljs noter, sångtexter, läromedel och spelböcker inom musik från musikförlagen Bo Ejeby Förlag, Gehrmans Musikförlag, Musikskolan.se, NotPoolen och Wessmans Musikförlag.

Lars Nylin